Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemRSForm has a deprecated constructor in /home/alumshar/public_html/conf96/plugins/system/rsform/rsform.php on line 17
آب و انرژی: چشم‌انداز آينده
آب و انرژی: چشم‌انداز آينده

  

...

رويكردهاي جديد كشور براي مديريت آب و انرژي

سخنران: دكتر رضا اردكانيان

چكيده: ...

دریافت اسلایدهای سخنرانی

بحران آب جدي است!

سخنران: دكتر فرشاد فاطمي

چكيده: ...

دریافت اسلایدهای سخنرانی

آب مجازی و کارکردهای آن برای نجات کشور

سخنران: مهندس آرمين نوربخش

چكيده: در عصر كنوني، منابع آب شيرين در مناطق مختلف جهان تحت فشار عواملی چون توسعه اقتصادی، رشد جمعیتی و تغییر اقلیم قرار گرفته است و اين عوامل جهان را در دوران بسيار حياتي مديريت و توسعه منابع آب محدود قرار داده است. در گزارشات چند سال اخير مجمع جهاني اقتصاد نيز، همواره بحران آب و غذا از مهم‌ترين ريسك‌ها و خطرات جهاني معرفي شده است.

در دو دهه اخير توسعه مفهوم آب مجازي و تجارت آن در قالب تبادلات انواع كالاها و حتي خدمات بين مناطق مختلف دنيا و مناطق داخلي كشورها، روزنه اميد جديدي را براي حل بحران‌ جهاني امنيت آبي و غذايي گشوده است.

هر انساني علاوه بر مصرف روزانه آب براي شرب و بهداشت، با مصرف انواع مواد غذايي، ميوه، انرژي و انواع كالاها و حتي دريافت خدمات، مقادير بيشتري آب را به‌شكل غيرمستقيم مصرف مي‌نمايد. اين آب پنهان در انواع كالاها، آب مجازي ناميده مي‌شود. برآوردها نشان مي‌دهد كه ميزان آب مجازي كالاهاي دامي به‌مراتب بيشتر از محصولات زراعي مي‌باشد. اين مفهوم برای اولين بار در اوايل دهه 90 توسط پروفسور توني آلن مطرح گرديد. با اين وجود حدود يك دهه طول كشيد تا اين موضوع به‌صورت جدي مورد توجه كارشناسان و متخصصين جهاني قرار گيرد و به‌تدريج تبديل به يك رويكرد مهم در سطح جهاني گرديد.

 دریافت اسلایدهای سخنرانی

پلتفرم تکنولوژی سیستمهای آب شیرین کن در ایران

سخنران: مهندس علی اکبر سعیدی کیا

چكيده: ...

دریافت اسلایدهای سخنرانی

استراتژی‌های برنده در اکوسیستم جدید انرژی ایران

سخنران: مهندس مهدی میرمعزی

چكيده: صنعت انرژی فراگیرترین و مهم‌ترین بخش هر اقتصاد پویا را تشکیل می‌دهد. به جرأت می‌توان گفت که رؤیای اقتصادی رو به رشد و جامعه‌ای مرفه بدون برنامه‌ریزی برای تأمین انرزی پایدار غیر ممکن است. کشور ما ایران، در هندسه آینده انرژی جهان جایگاه ویژه‌ای دارد. از یک طرف رتبه نخست ذخایر اثبات شده هیدروکربونی جهان را به خود اختصاص داده و از سوی دیگر موقعیتی یکتا در بخش برخورداری از نهاده‌های جهت‌ساز و مولد رشد اقتصادی را دارد. همچنین قرارگیری در موقعیت ژئوپلتیک و همچنین کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب، امکان تبدیل شدن این کشور به هاب انرژی و و بازار مصرف گسترده را فراهم نموده است.

در این بین مؤلفه‌های مؤثر بر بازار و پارادایم‌های حاکم بر این صنعت در حال تغییرات بنیادی است. صنعت انرژی ماهیتاً یک پدیده جهانی است که از رویدادهای محیط کلان و تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، قانونی و فناوری در سطح جهان متأثر می‌شود. این موضوع در بطن خود فرصت‌ها و تهدیدهای بالقوه و بالفعلی را متوجه کشورها و شرکتهای فعال در این عرصه می‌نماید. اینکه کدامیک از این پدیده‌ها برای چه کسی تهدید و در عین حال برای فرد دیگری فرصت است بستگی زیادی به دریچه نگاه به موضوع، قوت‌ها و ضعف‌های ایشان دارد.

شرایط به وضوح در حال تغییر است و تنها سازمانهایی در این عرصه زنده خواهند ماند که این تغییر را درک و برای سازواری با آن برنامه داشته باشند. شرکتهایی می‌توانند از فرصتهای پیش رو استفاده کنند که با نگاهی جهانی به صورت محلی و مؤثر عمل کنند.

بر این اساس بهره‌گیری از تجربیات پیشین، درک صحیح مؤلفه‌های مؤثر بر رقابت بین‌المللی و طراحی برنامه اقدام محلی به منظور حرکت سریع و کم ریسک می‌بایست استراتژی یک بنگاه اقتصادی فعال در حوزه انرژی برای ادامه حیات در اکوسیستم جدید باشد.

در این بین طراحی مدل‌های کسب و کار چابک و بهره‌ور، تقویت مهارتهای فریمینگ فرصت‌ها و تجاری‌سازی آن‌ها، تمرکز بر مقوله خلق ارزش برای ذینفعان، مدیریت پیشرفته ریسک، تلاش در جهت طراحی و توسعه پلتفورمهای چند وجهی اختصاصی برای توسعه تبادلات و کاهش شدت رقابت‌ها، مدیریت مؤثر زنجیره تأمین، همفکری با بخش حاکمیت و تنقیح قوانین کشور به منظور انطباق هر چه بیشتر رژیم‌های حاکم بر منابع طبیعی و قوانین اجرایی با استانداردهای بین‌المللی، توسعه و بهره‌گیری هر چه بیشتر از ابزارهای جدید و نوین تأمین مالی، توسعه هدفمند و مؤثر مشارکتها، توجه به مقولات زیست محیطی و توسعه پایدار و مدیریت استعدادها از جمله محورهای مورد اشاره در ارائه پیش رو خواهد بود.

دریافت اسلایدهای سخنرانی

با مسئله آب چگونه برخورد کنیم؟

سخنران: مهندس علي معتقد

چكيده: مصرف بی‌رویه آب، حفر چاه‌های بدون مجوز، احداث سدهای فراوان بدون رعایت معیارهای محیط زیست و خشكسالی‌های اخیر ورشکستگی آب حاصله سبب فرونشستها و خشگی دشتهای آباد و دریاچه‌ها و تالابها و ریزگردها شده و مسئله آب را امنیتی نموده است. با تقسيم مسئله آب به دو مقوله "بخش تقاضا" (مصرف‌كنندگان) و "بخش عرضه" (توليد) و به اجرا درآوردن طرح‌هايي در هر بخش، شايد بتوان وضعيت فعلي را بهبود بخشيد.

دریافت اسلایدهای سخنرانی

زلزله 21 آبان 96 سرپل ذهاب – كرمانشاه

سخنران: دكتر ساسان عشقي

چكيده: در ساعت 21:48 روز یکشنبه 21 آبان ماه 1396 زلزله‌ای با بزرگای 7.3 در 5 کیلومتری ازگله استان کرمانشاه با عمق کانونی به وقوع پیوست که در بعضی از جهات جغرافیایی تا فاصله‌ای بیش از 1500 کیلومتر توسط ساکنان دیگر کشورها احساس شد به نظر می‌رسد وقوع دو پیش‌لرزه قبل از وقوع رویداد اصلی باعث کاهش تلفات انسانی گردید از زمان رویداد اصلی تاکنون بیش از 1400 پس‌لرزه با بزرگاهایی کوچک تا کمتر از 6 به وقوع پیوسته است. علاوه بر خسارات گسترده در نواحی غربی استان‌های کرمانشاه و ایلام بر اساس اطلاعات رسانه‌ها تخریب ساختمان‌ها نیز در منطقه وسیعی از شرق کشور عراق نیز به وقوع پیوست. بر اساس آخرین اعلام رسمی در این زلزله 620 نفر کشته و بیش از 7800 نفر مجروح گردیده اند. چند روز بعد از زلزله بازدید 5 روزه‌ای از منطقه آسیب‌دیده توسط نگارنده این سطور به عمل آمد. در منطقه، انواع مخاطرات ژئوتکنیکی (سنگ لغزش، زمین‌لغزش، اثرات ساختگاهی، جابجایی‌ها ناشی از گسلش، روانگرایی و گسترش جانبی) و آسیب‌های سازه‌ای (فولادی، بتنی و بنایی) و شریان‌های حیاتی و سازه‌های خاص وابسته به آن (شبکه برق، شبکه حمل‌ونقل، آب، گاز و مخابرات) و سازه‌های صنعتی ( شهر صنعتی سرپل ذهاب) دچار آسیب‌هایی از درجه کم تا فروریزش کامل شدند این موارد تا حد امکان در محل برداشت و سپس در هفته‌های بعد تا حال حاضر مورد بررسی دقیق‌تر قرار گرفته است.

دریافت اسلایدهای سخنرانی